Organic wine in the Palatinate, Germany, and Spain

Bio von Anfang an

 

About Us

Wir gehören zu den Bio-Weinbaupionieren der Pfalz. Seit unserer Gründung im Jahre 1987 widmen wir uns der Herstellung von hochwertigen Weinen nach streng ökologischen Richtlinien. Herausragende Qualität, die man schmecken kann, ergibt sich dabei aus dem Zusammenspiel vieler Faktoren. Für uns im Mittelpunkt stehen gesunde Böden, die Biodiversität unserer Weinberge, der minimalistische Weinausbau sowie das Engagement unseres Teams. In den letzten drei Jahrzehnten haben wir unser Pfälzer Weingut von ursprünglich 2,5 Hektar auf aktuell 32 Hektar ausgebaut und uns darüber hinaus 1998 mit unserer „Bodegas Palmera“ in Spanien einen Jugendtraum erfüllt.

Seit Jahren bestätigen renommierte Weinführer die Qualität unserer Weine.

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Weingut Sauer

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A holistic and sustainable manner

 

Philosophy

The production of quality wines according to strict environmental standards and fills us with satisfaction and Pride. We see it as our responsibility, sustainability, and to operate in harmony with nature. The ecological functioning characterizes a significant role in the quality and distinctive character of our wines. Holistic, eco-conscious Action determines all aspects of our corporate governance. Since 1987, we work according to the guidelines of Bioland farming Association. Since 2010, we let the elements of the biodynamic cultivation in our work.

Vibrant Vineyard-Biotopes

 

Vineyards

Our relationship with the Ecosystem of the vineyard with all its facets is based on a respectful partnership with each other. We estimate the vineyard as a living organism. It is important to be aware of this organism is well to attend to his needs. We want to enable our vines a high level of well-being, because only then can we harvest the best grapes. Through our ecological functioning vibrant vineyard-habitats. They are characterized by plant biodiversity and species richness, and bestow on us every year, with grapes of the highest quality.

Important tool in the management of the land to a lush and diverse vegetation is. It is the key for a sustainable organic viticulture, it protects, nourishes and revitalizes the vineyards.

There are different ways to achieve its goals and the easiest is not always the best way. You want to successfully work with nature, so it requires not only patience and flexibility are also a lot of dedication and dexterity.

The production of high-quality, characterful wines is our self-proclaimed goal to achieve every day we work Hand-in-Hand.

Less is more


Wine cellar

Der Keller ist die Stätte der Veredlung – frischer Traubenmost verwandelt sich hier zu facettenreicher Weinqualität, die man schmecken kann. Neben handwerklichem Können sind beim Weinausbau auch Geduld und Fingerspitzengefühl gefragt. So sind wir seit Jahren bestrebt die viel beschworene Spontangärung für uns zu perfektionieren. Der Verzicht auf Reinzuchthefen ist dabei die konsequente Fortführung unserer ökologischen Arbeitsweise im Weinberg. 2020 konnten wir fast alle unsere Weine spontan vergären. Die Individualität und der unverwechselbare Charakter unserer Weine basiert auf diesem puristischen, minimalistischen Ansatz.

Together we are strong

Our Team

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The recipe for our success comes from many factors. We look back with Pride in this connection to our employees.
We benefit every day of your Motivation, creativity and individual skills. So how do we identify our employees with our corporate philosophy.

Unsere weine entdecken